logga-grön

Information vid första tävlingen

För de som tränar friidrott i Väsby IK finns det möjlighet att ställa upp att tävla.

Det arrangeras en mängd olika tävlingar, både inomhus under vintern och utomhus på sommaren. I Stockholm är tävlingarna på vintern förlagda till Sätrahallen som ligger i Sätra söder om stan. Det är en jättefin friidrottshall där man kan tävla i de flesta grenarna. På sommaren kan det variera på vilken plats tävlingen går beroende på vilken klubb som arrangerar. De allra flesta tävlingar erbjuder tävlande från 9-10 års ålder, men det finns även några tävlingar som erbjuder någon/ra grenar från 7 års ålder.

Det går alltid ut en inbjudan där det framgår vilka grenar som erbjuds för varje åldersklass.Du hittar alla tävlingar under https://www.friidrott.se/tavling

På inbjudan finns också ett sista datum för när anmälan skall ske. För att få vara med på en tävling behöver man anmäla sig till tävlingen – om din tränare inte har sagt något annat så anmäler du dig själv via tävlingens hemsida.

Klubben står för anmälningsavgiften om man har betalat medlemsavgiften och träningsavgift. Några dagar innan tävlingsdagen publiceras ett tidsprogram och en startlista på arrangörens hemsida. I tidsprogrammet ser du vilken tid du ska tävla i de olika grenarna. Vanligtvis börjar tävlingarna vid niotiden på morgonen. Titta i grenprogrammet vilka start tider som gäller för dina grenar som du anmält dig till.

Du bör vara där minst en timme innan du skall tävla. På tävlingsdagen är det viktigt att tänka på följande:

  •  Läs alltid PM för respektive tävling där står information om vad som gäller för just den tävlingen.

• Avprickning måste ske på speciella listor

Ofta är det avprickning i alla grenar, men ibland enbart i löpgrenarna. Det vanligaste är att avprickningen skall ske 1 timme innan start. Du prickar av genom att skriva dina initialer intill ditt namn på listan. På listorna framgår också vilken nummerlapp du skall ha.

• Nummerlappsutdelning

Man hämtar ut sin egen nummerlapp. Be om det nummer du såg att du hade på avprickningslistan. Du får också säkerhetsnålar för att sätta fast nummerlappen med.

• Upprop

Innan det är dags att tävla kommer en funktionär pricka av varje tävlande. Det är viktigt att ta sig till platsen för upprop ca 15 min innan start. Uppropet sker i anslutning till där grenen sker, t ex om du skall hoppa längdhopp så går du till längdhoppsgropen och ser till att bli avprickad igen.

• Resultat

Listor med resultat sätts upp efter varje avslutad gren. Där kan du se ditt eget och andras resultat och vilken placeringen blev. De tre bästa i varje gren blir kallade till prisutdelning.

De flesta tycker att det är kul att tävla. Du tävlar i första hand mot dig själv och försöker hela tiden förbättra dig, dvs göra personbästa. När du tävlar bör du bära klubbens tävlingsdräkt för att det ska framgå vem du tävlar för. Du kan köpa dräkt genom klubben via vårat Kansli kansli@vikfri.nu